Isbaneteknikk AS – Norges Beste På Kunstis

Knivsliping

Vi Sliper Kniver For Hele Norge

Knivsliping til alle isprepareringsmaskiner

 

Isbaneteknikk har eget verksted for sliping av alle typer kniver til ismaskiner og curlingskrapere.

Vi har også muligheten til å slipe kniver til mange andre anleggsmaskiner også, samt sliping av rette ståloverflater.

Vi har avtaler med de fleste ishaller og utebaner i Norge vedrørende sliping av deres kniver.

For mange lokasjoner i Norge har vi hente/bringe tjenester.

Kvalitetskontroll

 

På vårt slipeverksted har vi 2 avanserte slipemaskiner som sammen med dyktige og skolerte medarbeidere sørger for nøyaktig sliping av kniver.

Vi utfører også kontroll av knivene før og etter sliping.

Knivene kontrolleres for at de ikke er «sprengt» eller buet i lengderetningen før sliping.

Vi måler også ut kniven før og etter sliping, dette loggføres  slik at du vet hvor dype hakk det var i kniven samt hvor mye som er igjen av kniven etter sliping.

Ismaling

Isservice

Knivsliping

Vantløsninger

Kniver Til Industri

Vi Kan Slipe Det Meste

Hvor ofte bør knivene slipes?

 

Generelt anbefales det at kniven byttes en gang pr. uke, på utendørsbaner noe oftere.

Ved å slipe kniven jevnlig kan man unngå problemer som ellers ville oppstått. Ofte kan et servicebesøk for ismaskinen relateres til en sløv eller ødelagt kniv.

Vår erfaring tilsier at det er viktig å slipe knivene ofte nok, samt at vi opplever at kniver har blitt ødelagt på grunn av feil knivjustering.

Kniver som er «sprengt» kan i tillegg medføre økt slitasje på ismaskinens kjelke. 

«Sprenging» av kniven oppstår blant annet når de midtre knivboltene ikke er montert korrekt, slik at is bygger seg opp mellom kniven og kjelken.  Dette fører til at kniven bøyes ut fra kjelken.

Vår erfaring tilsier at regelmessig knivsliping forbedrer arbeidseffektiviteten betydelig, og at utgiftene på sikt reduseres.

Ved  jevnlig sliping av knivene er det mulig å holde dem i perfekt stand over lengere tid.

Skarpe kniver hindrer deformasjoner, og lignende problemer som kan direkte påvirke driften av ismaskinen.

Hvordan merker jeg at kniven må slipes?

 

Ujevn eller dårlig høvling med påfølgende dårligere iskvalitet er et godt tegn på at kniven er sløv.

Mange prøver å kompensere, eller utsette knivbyttet ved å justere vinkelen på kniven «legge på mer kniv» (øke skjæredybden)

Dette kan fort gi seg utslag i at det blir «bølger» i isflaten.

Hakk i kniven merkes ved at det blir spor i isen.

Ta Kontakt Med Oss Idag

ISBAT - Butikken

Se Vårt Store Utvalg